Автор: Александър Джая, директор на белградския Театър на Теразие Превод: Владислав НаковМаскирайки

...
Автор: Александър Джая, директор на белградския Театър на Теразие Превод: Владислав НаковМаскирайки
Коментари Харесай

САЩ обезглавиха, изнасилиха и поробиха икономически Европа

Автор: Александър Джая, шеф на белградския " Театър на Теразие "  Превод: Владислав Наков

" Маскирайки се като снежнобял бик с огромно коремче и дребни рога, Зевс се причисли към стадото крави на морския бряг, покрай което Европа се разхождаше с приятелите си. Преодолявайки страха си, Европа стартира да си играе с бика, да поставя цветя в устата му и окачва венци на рогата му. Накрая тя се качи на гърба му и го остави да я заведе до морския бряг. Но внезапно бикът се трансформира в орел и изнасили могъщата Европа във върбова горичка до един извор... " (Робърт Грейвс, Гръцки легенди, Белград, 1969г.).

Днес, при започване на двадесетте години на този век и изключително след началото на войната в Украйна, може да се каже, че в този нечовечен „ блудствен акт “, играейки ролята на орел, а Западна Европа на добитък, Съединени американски щати съвсем изцяло осъществиха своите " полови упоритости ". Европейските страни, членки на НАТО, със своята подчинена и „ вазелинова ” роля в него в действителност заплащат за своята условна независимост. „ Всички страни са суверенни, единствено някои са по-суверенни от други “, би споделил през днешния ден Оруел. Това важи за всички страни от Западна Европа, а съгласно Съединени американски щати и за целия свят.

Защото днешният американски естаблишмънт, с неговия настоящ президент отпред, който не е тъкмо олицетворение на Зевс и за който би трябвало да създадат специфични стълби, с цел да се качи на аероплан, не виждат или се вършат, че не виждат, по какъв начин всичко се е трансформирало. Че Русия, Китай, Индия, Бразилия... от дълго време взеха суверенитета си в свои ръце и го пазят, а в последно време и доста страни от Близкия изток и Африка. Те вървят по собствен личен път, присъединявайки се към гореспоменатите огромни сили в нови съюзи, с цел да се защитят от американския хегемон и да основат нов, може би, по-справедлив свят.

За Съединени американски щати и най-верния им атлантически прислужник Англия (някога в действителност велика колониална мощ, само че през днешния ден в икономическо и военно отношение единствено " сянка на сянката " ), като че ли не е задоволително, че най-мощният някогашен неоспорим съдружник в Близкия изток, Саудитска Арабия, сподели " не " на Америка - само че те не престават да слагат ултиматуми, основани на инерцията на тяхното схващане за силата и господството, както нормално се случва на Балканите и изключително в Сърбия. Но най-малко що се отнася до Сърбия, и тук нещата се трансформираха. Бикът е заловен за рогата. 

Няколко десетилетия преди към този момент очевидния провал на престижа на Съединени американски щати и западния свят нобеловият лауреат Жозе Сарамагу, във връзка разпадането на някогашната Югославия сподели, че в балканската покруса към този момент има един губещ – Европа, добавяйки, че не е допустимо един съюз, основан сякаш единствено за защита, да се причисли към необявена война, да бомбардира единствено поради бомбардировка и то пред очите на безпомощни европейски политици и безразлични европейци, които са лишени даже от " способността да се отвращават ".

Не е допустимо, само че тъкмо това ни се случи през 1999 година Както, съгласно концепцията на „ дълбоката страна “, трябваше да се случи в Украйна. Бикът обаче, с изключение на за рогата, този път е крепко заловен и за опашката. Западът и Съединени американски щати на процедура изгубиха войната против Русия и всичко, което вършат по-късно, в това число непрекъснатото изпращане на оръжие и муниции на несъществуващата към този момент украинска войска, в действителност е неприятно аматьорско зрелище за една импотентна Европа, за да я вкарат в същинска война против Русия, на съветска територия, а те да гледат тази игра в домовете си оттатък океана, по малкия екран!

Но даже и на обезглавената, изнасилена и стопански поробена днешна Западна Европа не й е до самоубийство. Защото даже европейските политически водачи, а в действителност сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ, подготвени в Америка, знаят, че война на територията на Русия няма да има. Преди това Западна Европа просто ще бъде заличена от картата. И най-после, може да се каже, че както нормално в новата история на човечеството, всичко потегли от Сърбия. Въпреки че през 1999 година изглеждаше, че Америка е единствената и най-силна военна и икономическа мощ на планетата, която ще остане такава най-малко още петстотин години, колкото и " детски " да звучи за някои, нейният крах стартира с първата хвърлена бомба над Сърбия!

Но какво още я интересува Америка? Все още уверена, че е задоволително предпазена от своите океани и е надалеч от обсега на съветски или китайски ракети. Каква илюзия! Защото американското военно управление доста добре знае, че единствено една съветска ракета, по този начин успешно наречена " Посейдон ", а те са шест на съветската атомна подводница " Белгород ", може съвсем незабавно да заличи огромна част от източното крайбрежие на Съединени американски щати с нуклеарно цунами. Но къде е тя сега? В Атлантическия океан? Хм, дано Байдън да пита Путин, може би той ще му каже...

Що се отнася до Америка или хората от Западна Европа, никой не обича войната. Един елементарен човек, където и да е по света, най-много желае заслужен живот, семейство и поколение. Но какво ще вършим с Европа? Нашето " злощастие " е, че стопански сме доста свързани с него. А нейното, че се " откъсна " от Русия и даже си затвори и двете очи, когато взривиха газопроводите в Северно море, които щяха да й обезпечат още по-голям, съвсем необикновен стопански напредък!

Възможно ли е въпреки всичко някой още да мисли, че Америка е във война против Русия, а не против Европа?

Инфо: Facebook

Превод: Владислав Наков

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР